Način pripreme
Za korpice:
Mlevenu plazmu usuti u dublju posudu, dodati otopljen maslac, izmešati te postepeno dodavati mleko koliko je potrebno da može da se smesa utisne u korpice i izmešati.
Papirnim korpicama popuniti udubljenja u kalupu za mafine te rasporediti pripremljenu smesu od keksa.
Kašikom utisnuti po dnu kao i uz ivice korpica, a zatim čašicom za rakiju pritisnuti dno i tako formirati podlogu.
Ostaviti u frižider da odstoji pola sata.
Za čokoladni ganaš:
Slatku pavlaku usuti u šerpu, dodati čokoladu za kuvanje koju ste polomili na kockice te skuvati na pari.
Dodati maslac, izmešati, skloniti sa vatre i sipati u podlogu od keksa.
Ostaviti u frižider da odstoji dva sata.
Zatim izručiti iz korpica i dekorisati belim delom eurokrema.
Keks korpice sa čokoladom složiti na tacnu i poslužiti.
Savet: Dekorišite po svom izboru. Moj predlog je da koristite beli deo eurokrema. Neodoljivog su ukusa. Prijatno!