Način pripreme
Belu čokoladu rastopimo na pari. Stavljamo u špric i sa unutrašnje strane silikonskog kalupa crtamo razne oblike.
Ostavljamo u frižideru da se stegne.
Tamnu čokoladu rastopimo na pari. U kalupe stavljamo po 2 supene kašike od nje i rasporedimo po ivicama. Kalup stavljamo u frižider.
Žumanca pomešamo sa šećerom, brašnom, skrobom i mlekom.
Promešamo i kuvamo slatki krem. Aromatizujemo vanilom. Ostavljamo da se ohladi.
Hladni krem od jaja mutimo i u njega dodajemo pavlaku.
Čokoladne korpice vadimo iz kalupa.
Krem stavljamo u špric sa okruglim nastavkom i pnimo slatke korpice.
Šećer za ukras rastopimo dok ne dobijemo svetao karamel. Kad počne da postaje tvrd, uz pomoć kašike izvlačimo konce sa kojima ukrašavamo korpice. Poređamo i čokoladna jaja i čokoladne korpice sa kremom za praznik su gotove.
Neka vam je slatko!