Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Bombone»Čokoladni tartufi sa niskim procentom ugljenih hidrata

Čokoladni tartufi sa niskim procentom ugljenih hidrata

JoanaJoana
Kuvar
29368581
Čokoladni tartufi sa niskim procentom ugljenih hidrata
Fotografije: Joana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
9
"Proteinski čokoladni tartufi koje možete jesti bez griže savesti i spremiti za tili čas"

Potrebni sastojci

  • skyr - 150 g
  • protein čokolade - 40 g
  • laneno brašno - 40 g (drugo)
  • kakao - 20 g
  • stevija ili drugi zaslađivač - po ukusu
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • crna čokolada - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo sve sastojke u posudi, osim čokolade i dobro mešamo dok se ne dobije homogena smesa.

Od dobijene smese oblikujemo loptice i ređamo ih u tepsiju na papir za pečenje.

Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10-15 minuta.

Gotove loptice ostavljamo da se ohlade, nakon čega istopimo čokoladu i umačemo gornji deo svake loptice.

Po želji čokoladne tartufe posipamo stevijom ili drugim sastojcima po izboru i ostavljamo loptice u frižideru dok se čokolada ne stegne.

Nakon toga tartufi su spremni za posluživanje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: