Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki rolat»Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata

Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata

ažurirano:
Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Čak i da ste na dijeti možete da budete mirni, jer vam se ništa od ovog čokoladnog rolata neće zalepiti."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 5 komada
  • eritritol - 30 g, u prahu
  • prašak za pecivo - 5 g
  • kakao - 20 g, prirodni, 22% masnoće
  • bademi - 100 g, sirovi
  • za krem
  • maskarpone - 500 g
  • čokolada - 100 prirodna, 85 % kakaoa
  • za dekoraciju
  • čokolada - 100 g, prirodna, 85 % kakaoa
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca zajedno sa eritritolom u sneg.

Nakon toga dodajte jedno po jedno žumanca uz neprestano mešanje silikonskom žicom za mućenje.

Sameljite sirove bademe u brašno i dodajte ih u smesu zajedno sa praškom za pecivo i kakaom. Pažljivo izmešajte da ne bi spala pufnastost smese.

Rasporedite smesu u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje.

Pecite koru za čokoladi rolat na srednjem nivou u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Čačkalicom za zube proveravajte da li je gotovo.

Pečenje kod mene je oduzelo otprilike 10-12 minuta.

Izvadite tepsiju iz rerne i okrenite na vlažni ubrus.

Uvijte u rolat i ostavite da se ohladi,

Pripremite krem tako što istopite prirodnu čokoladnu na vodenoj pari i dodajte je u maskarpone. Dobro izmešajte.

Uvijte rolat i skinite papir za pečenje.

Koru namažite kremom i uvijte u stegnuti slatki rolat.

Zatim uzmite jedan list folije sa mehurićima i odozgo ga premažite istopljenom prirodnom čokoladom. Prebacite foliju na rolat tako da ga pokrije.

Zatim stavite rolat u frižider da se stegne, pažljivo skinite foliju.

Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata sa bademima i šumskim voćem po želji.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: