Način pripreme
Umutite belanca zajedno sa eritritolom u sneg.
Nakon toga dodajte jedno po jedno žumanca uz neprestano mešanje silikonskom žicom za mućenje.
Sameljite sirove bademe u brašno i dodajte ih u smesu zajedno sa praškom za pecivo i kakaom. Pažljivo izmešajte da ne bi spala pufnastost smese.
Rasporedite smesu u tepsiju koju ste prethodno pokrili papirom za pečenje.
Pecite koru za čokoladi rolat na srednjem nivou u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Čačkalicom za zube proveravajte da li je gotovo.
Pečenje kod mene je oduzelo otprilike 10-12 minuta.
Izvadite tepsiju iz rerne i okrenite na vlažni ubrus.
Uvijte u rolat i ostavite da se ohladi,
Pripremite krem tako što istopite prirodnu čokoladnu na vodenoj pari i dodajte je u maskarpone. Dobro izmešajte.
Uvijte rolat i skinite papir za pečenje.
Koru namažite kremom i uvijte u stegnuti slatki rolat.
Zatim uzmite jedan list folije sa mehurićima i odozgo ga premažite istopljenom prirodnom čokoladom. Prebacite foliju na rolat tako da ga pokrije.
Zatim stavite rolat u frižider da se stegne, pažljivo skinite foliju.
Čokoladni rolat bez glutena sa niskim procentom ugljenih hidrata sa bademima i šumskim voćem po želji.
Prijatno!