Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Lisnati kroasani sa nutelom

Lisnati kroasani sa nutelom

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Lisnati kroasani sa nutelom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
95 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Ovaj recept dopušta improvizaciju - za nadev možete koristiti neki drugi krem ili džem. Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 250 ml
  • mleko - 250 ml
  • brašno - 800 g
  • suvi kvasac - 10 g
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • žumance - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 kašike
  • Za premazivanje jufkica
  • margarin - 250 g
  • Za nadev
  • nutela - po potrebi
  • Za premazivanje kiflica pre pečenja
  • belanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo:

Sjediniti mlaku vodu, mlako mleko, kvasac, 1 kašiku šećera te izmešati i ostaviti da nadođe.

U dublju posudu usuti 400 g brašna, dodati so i izmešati, pa uliti nadošli kvasac, dodati žumamce, jaje, ulje, 2 kašike šećera i izmešati.

Pospepeno dodavati 400 g brašna i zamesiti mekše testo.

Radnu površinu posuti brašnom, izručiti testo, premesiti i podeliti na dva dela.

Oba dela podeliti na po osam jufkica i svaku jufkicu razviti oklagijom.

Slagati jufkice jednu na drugu i svaku premazivati omekšalim margarinom. Ne premazivati poslednju, šesnaestu jufkicu.

Pripremljeno testo staviti na poslužavnik koji ste obložili providnom prianjajućom folijom, prekriti providnom prianjajućom folijim i ostaviti u zamrzivač da odstoji 20 mjnuta.

Nakon toga testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, oklagijom razviti u veliki krug i iseći na 24 trouglića.

Trougliće okrenuti na drugu stranu i na svaki trouglić staviti po jednu kašičicu nutele.

Uviti u kroasane.

Pripremljene kroasane ređati u pleh koji ste obložili pek-papirom.

Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Kroasane premazati umućenim belancetom i peći 25 minuta na 200 stepeni.

Pečene kroasane izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade.

Lisnate kriasane sa nutelom servirati i poslužiti.

Savet: Za nadev možete koristiti eurokrem ili džem. Takođe, pečene i prohlađene kroasane možete posuti šećerom u prahu ili ih dekorisati otopljenom čokoladom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: