Način pripreme
Kvasac izmrviti i staviti u mlako mleko, dodati jednu kašičicu brašna, jednu kašiku šećera, pa izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta.
U odgovarajuću posudu usuti dve kašike šećera, dodati vanilin šećer, kiselo mleko, jaja, so, pa izmešati.
Zatim dodati nadošli kvasac, ponovo izmešati, zatim postepeno dodavati brašno i zamesiti testo koje treba da bude mekše.
Ostaviti da odstoji pola sata prekriveno čistom kuhinjskom krpom.
Radnu površinu posuti brašnom, izručiti nadošlo testo, premesiti i podeliti na dva dela, pa svaki podeliti na po osam delova, formirajući jufkice.
Svaku jufkicu razviti oklagojom na veličinu tanjira i sedam razvijenih jufkica premazivati otopljenim margarinom i slagati jednu na drugu.
Završiti osmom jufkicom i razviti oklagijom u veliki krug.
Iseći na dvanaest trouglova i na svaki trougao staviti po jednu kašičicu džema.
Uviti u kroasane.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kroasane.
Viljuškom razmutiti žumance i mleko, pa premazati kroasane.
Peći 30 minuta na 180 stepeni.
Na isti način napraviti još dvanaest kroasana.
Pečene kroasane izvaditi iz rerne i ostaviti ih da se prohlade.
Dok su još vrući posuti ih šećerom u prahu.
Lisnate kroasane servirati i poslužiti.