Način pripreme
U odgovatajuću posudu usuti mlaku vodu, dodati mlako mleko, šećer, vanilin šećer, kvasac, so i izmešati.
Umešati belance, pa postepeno dodavati brašno, te zamesiti mekše testo.
Na kraku dodati jednu kašiku ulja, ponovo umesiti testo, pa ostaviti da odstoji 40 minuta prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Nakon toga testo izručiti na radnu površinu i oklagijom razviti u veliki krug.
Premazati margarinom, koji je odstojao na sobnoj temperaturi kako bi omekšao i iseći na par mesta, ali ne seći do kraja središnji deo.
Jedan deo zasečenog testa preklopiti od spoljašnjeg ka unutrašnjem delu testa i tako preklapati svaki deo zasečenog testa jedan preko drugog.
Ostaviti da odstoji 30 minuta prekriveno najlon kesom ili providnom prianjajućom folijom.
Zatim testo razviti oklagijom u veći krug, iseći na šesnaest trouglova, te na svaki trougao staviti po jednu kašičicu nutele i uviti kroasane.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kroasane.
Mleko i žumance sjediniti viljuškom, pa premazati kroasane.
Rernu dobro zagrejati, staviti pleh i kroasane peći 25 minuta na 180 stepeni.
Pečene kroasane izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade.
Mekane kroasane sa nutelom posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Umesto nutele možete koristiti bilo koji krem po svom izboru. Kroasani su veoma mekani i ukusni. Probajte. Prijatno!