Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Praznična salata sa kus-kusom

Praznična salata sa kus-kusom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Praznična salata sa kus-kusom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Salata koja će vas zasititi, a uz to i spektakularna kus-kus salata koja vas može spasiti u mnogim situacijama"

Potrebni sastojci

  • kus - kus - 160 g
  • so
  • surimi štapići - 250 g
  • kuvani kukuruz - 1 šolja, iz konzerve
  • grašak - 1 šolja, iz konzerve
  • mladi luk - 5 stabljika
  • mirođija - 5 grančica
  • majonez - 200 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • za dekoraciju - šargarepa, semenke nara, grančice mirođije i rukola
* merne jedinice

Način pripreme

Kus-kus skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Stavite u posudu sa oceđenim kukuruzom i graškom. Operite, osušite i iseckajte mladi luk i mirođiju, pa ih dodajte u posudu.

U posudi pomešajte majonez, kiselo mleko, beli luk u prahu, mleveni biber i sok od limuna. Promešajte sos, prebacite ga u činiju za kus-kusom i pomešajte sve sastojke.

Stavite čašu u sredinu tanjira za serviranje i oko nje rasporedite kus-kus salatu da formirate venac.

Pažljivo izvadite čašu i ukrasite venac grančicama mirođije, rukolom, semenkama nara i šargarepom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: