Način pripreme
Karfiol i leblebija se pomešaju sa začinima (kurkuma, kim, korijander, dimljena aleva paprika, beli i crni luk u prahu, biber, so, ulje).
Dobro izmešati i peći na papiru za pečenje ili aluminijumskoj foliji u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, dok karfiol ne omekša i ne ispeče se.
Kocku bujona rastvorite u ključaloj vodi i skuvajte kus-kus u njoj.
Crveni luk se iseče na rebarca, a peršun i beli luk se veoma sitno iseckaju. Dobro promešajte sok od limete, med, sirće, maslinovo ulje, dodajte koru limete i posolite po ukusu. Pomešajte sa crvenim lukom, peršunom i belim lukom i ostavite sa strane.
Kada se karfiol i leblebija i gotovi kus-kus ohlade, sipajte ih u posudu. Dodaje im se crveni luk.
Za preliv za ovu vegansku salatu, humus se meša do glatke smese sa tahinijem, sokom od limete i malo vode.
Prelijte ga preko salate sa kus-kusom, leblebijom i karfiolom i dobro promešajte.