Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Salata sa kus-kusom, leblebijom i karfiolom

Salata sa kus-kusom, leblebijom i karfiolom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Salata sa kus-kusom, leblebijom i karfiolom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Salata sa kus-kusom, leblebijom i karfiolom je nutritivni veganski predlog koji će vas ispuniti sa puno, puno ukusa i raspoloženja ​"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • leblebija - 1 konzerva
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • kumin - 1 kašičica
  • mleveni korijander - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • crni luk u prahu - 1/2 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • kus - kus - 200 g, suvi
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • crveni luk - 1/2 glavice, manja
  • peršun - 1/4 - 1/3 veze
  • beli luk - 1 čen
  • limeta - 1/2 komada, sok i kora
  • med - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sol - 1/2 kašičice
  • Dresing
  • humus - 2 kašike
  • tahan - 1 kašičica
  • limeta - 1/2 komada
  • voda - 2 - 3 kašike, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol i leblebija se pomešaju sa začinima (kurkuma, kim, korijander, dimljena aleva paprika, beli i crni luk u prahu, biber, so, ulje).

Dobro izmešati i peći na papiru za pečenje ili aluminijumskoj foliji u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, dok karfiol ne omekša i ne ispeče se.

Kocku bujona rastvorite u ključaloj vodi i skuvajte kus-kus u njoj.

Crveni luk se iseče na rebarca, a peršun i beli luk se veoma sitno iseckaju. Dobro promešajte sok od limete, med, sirće, maslinovo ulje, dodajte koru limete i posolite po ukusu. Pomešajte sa crvenim lukom, peršunom i belim lukom i ostavite sa strane.

Kada se karfiol i leblebija i gotovi kus-kus ohlade, sipajte ih u posudu. Dodaje im se crveni luk.

Za preliv za ovu vegansku salatu, humus se meša do glatke smese sa tahinijem, sokom od limete i malo vode.

Prelijte ga preko salate sa kus-kusom, leblebijom i karfiolom i dobro promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: