Način pripreme
U dubokoj posudi prosjete brašno. Dodajte mekani maslac i izmrvite na mrvice. Dodajte i preostale sastojke: sitan sir, kiselo mleko sa sodom, jaja, šećer i začine.
Univerzalni začin za slatkiše možete zameniti sa 1 kašičicom cimeta, pomešanom sa izrmvljenim karanfilićem, 1-2 ružice.
Zamesite testo. Nemojte dodavati brašno.
Kidajte po malo od testa i oblikujte loptice, veličine oraha. U procesu pečenja gurabija udvostručiće se.
U sredinu stavite 1/4 oraha.
Poređajte loptice od oraha u pleh na rastojanju jedna od druge.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Nakon što se ispeku, ostavite da se ohlade i obilno pospite vanilin šećerom.
Od navedene količine sastojaka se dobija 40-42komada gurabija sa orasima i šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!