Način pripreme
Ako volite trouglove i ove pitice od lisnatog testa sa kremom od vanile će vam postati omiljene.
Ugrejte malo sveže mleko.
Uzmite 2 velika jajeta ili 3 mala i odvojite belanca od žumanaca.
U žumanca dodajte šećer, skrob, vanilin šećer.
Uz neprestano mešanje dodajte i mlako mleko.
Umutite dobro i stavite na umerenu vatru. Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne. Dobićete veoma gust krem, ali ne brinite, takav treba da bude.
Pokrijte krem streč folijom da izbegnete dobijanje korice.
Dno posude u kojoj ćete peći obližite papirom za pečenje. Rasporedite jednu koru i namažite ivice umućenim belancima da mogu obe kore da se dobro zalepe. Sipajte hladan krem i rasporedite ga po celoj kori.
Stavite drugu koru i pritisnite dobro ivice uz pomoć viljuške.
Isecite na kockice ili trouglove, kako želite. Namažite obilno belancima i posipte sa malo šećera.
Pecite pitice od lisnatog testa u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 25-30 minuta.
Po želji gotove slatke piice možete posuti šećerom u prahu.