Način pripreme
Isecite sveže lisnato testo na pravougaonike.
Pomoću kalupčića u svakom dobijenom pravougaoniku oslikajte figuricu ali bez vađenja isečenog testa.
Testo namažite umućenim jajetom i pospite šećerom.
Zagrejte rernu na 220 stepeni dok pogačice sa kremom ne budu gotove.
U međuvremenu pripremite mlečni krem. Sipajte u šerpu 800 ml mleka i šećer.
Zagrejte mleko dok se šećer ne istopi i skinite sa vatre.
Veoma dobro umutite četiri jaja, u njih dodajte brašno i ostalo mleko. Lepo izmešajte. Uz neprestano mešanje sipajte u toplo mleko u vratite na vatru.
Kuvajte na slaboj vatri dok se ne zgusti, ne prestajući sa mešanjem.
Dodajte maslac u gotov krem i mešajte dok se ne istopi. Sačekajte da se ohladi.
Pažljivo odvojte ocrtane kapice i napunite gnezdašca. Vratite kapice i pospite šećerom u prahu.
Pogačice od lisnatog testa sa kremom od jaja su gotove.