Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Svinjetina sa pavlakom i mirođijom

Svinjetina sa pavlakom i mirođijom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Svinjetina sa pavlakom i mirođijom
Fotografije: Evgenia
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Svinjetina sa mirođijom u raskošnoj kombinaciji od belog vina i oavlake - jednostavno ukusno!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • crni luk - 1 komad
  • belo vino - 3/4 šolje
  • tečna pavlaka - 1/2 šolje, 22% mlečne masti
  • ulje
  • biber
  • so
  • mirođija - sveža
  • senf - 1 kašičica, dižonski
  • bujond - iz dinstanog mesa
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, posolimo i isečemo na sitne komade meso. Posipamo biberom.

Nakon toga propržimo, prvo u tiganju oko 3 minuta, a nakon toga dinstamo dok ne omekša i dok voda ne ispari, koja se odvojili, na umerenoj vatri, poklopimo (ako je potrebno dodajemo malo vode prilikom dinstanja mesa).

Dinstamo rendani luk u drugom tiganju u ugrejanom ulju na umerenoj vatri - oko minut. Dodajemo vino i malo bujona u kojem se dinstalo meso i mešamo.

Nakon oko 5 minuta dodajemo i pavlaku na sobnoj temepraturi.

Mešamo dok se sos ne zgusne. Skidamo tiganj sa vatre i dodajemo senf i sitno iseckanu mirođiju, mešamo dok ne dobijemo hmogenu smesu.

Premestimo dinstano svinjsko meso na tanjir i prelivamo sosom od pavlake sa mirođijom.

Serviramo svinjetinu sa mirođijom toplu! Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: