Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Praziluk sa šljivama

Praziluk sa šljivama

Vasilka IlievaVasilka Ilieva
Početnik
1
Praziluk sa šljivama
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Jednostavno i ukusno jelo sa šljivama koje možete poslužiti na svojoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • ulje - 1/2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • voda - vrela
  • praziluk - 700 g
  • plave šljive - 300 g
  • šećer - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju. Dodajte rendanu šargarepu i ostavite dok ne omekša. Zatim dodajte paradajz pire.

Kada se i to proprži, pospe se brašnom i doda vrela voda da se razblaži. Kada jelo provri, dodajte seckane plave šljive i praziluk. Jelo se posoli, doda šećer i kuva na tihoj vatri do kraja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: