Način pripreme
Spanać se opere i očisti i iseče na tanke trakice.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju (na srednjoj vatri na šporetu).
Crni luk sitno iseckati i pržiti minut-dva.
Dodajte spanać i kuvajte 2-3 minuta, često mešajući.
Dodajte pirinač i pomešajte ga sa lukom i spanaćem dok se sam pirinač ne zagreje.
Dodajte vino i mešajte dok sva tečnost ne ispari.
Počinjemo da dolivamo po 1 kutlaču bujona i nakon što se upije ponovo dodajemo istu količinu.
Važno je paziti da pirinač ne zagori i da se ne zalepi se za tiganj. Nastavljamo da držimo šporet na srednjoj temperaturi.
Nakon što je pirinač skuvan, isključite vatru i dodajte maslac i promešajte aromatični rižoto.
Da završimo pirinač sa spanaćem, dodamo parmezan ili neki drugi sir/kačkavalj (u mom slučaju ementaler).
Pre serviranja rižoto sa spanaćem možemo ukrasiti sa još malo odabranog sira.