Način pripreme
Domaći bujon od povrća se zagreje.
U dubokom tiganju sa nelepljivim premazom se zagreva maslinovo ulje.
Mladi luk se očisti, opere i sitno se isecka.
Dodaje se u zagrejano maslinovo ulje tako što se zapržava dok ne omekne.
Kada luk omekne dodaje se pirinač. Pirinač se ne pere.
Meša se i prži se 3 minute dok ne postane providan, nakon čega se dodaje 1 šolja toplog bujona.
Veoma dobro se meša dok pirinač ne upije tečnost, nakon čega se dodaje još 1 šolja bujona uz neprestano mešanje.
Dodaje se opran i krupno iseckan spanać i još 1 šolja bujona.
Kada pirinač upije tečnost, dodaje se poslednja čaša vode, meša se i tiganj se skida sa vatre.
Poklapa se poklopcem i ostavlja se sveži rižoto da upije tečnost bez mešanja.
Servira se tako što se rižoto sa spanaćem posipa parmezanom.