Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Rižoto»Rižoto sa spanaćem i domaćim bujonom od povrća

Rižoto sa spanaćem i domaćim bujonom od povrća

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k122
Rižoto sa spanaćem i domaćim bujonom od povrća
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
06/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Probajte ovaj neverovatni rižoto sa spanaćem"

Potrebni sastojci

  • bujon od povrća - 4 šolje, domaći
  • mladi luk - 2 struka
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike, Pomace
  • pirinač arborio - 300 g
  • spanać - 300 g, listovi
  • biber - 3 prstohvata, miks
  • parmezan - 4 supene kašike, izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Domaći bujon od povrća se zagreje.

U dubokom tiganju sa nelepljivim premazom se zagreva maslinovo ulje.

Mladi luk se očisti, opere i sitno se isecka.

Dodaje se u zagrejano maslinovo ulje tako što se zapržava dok ne omekne.

Kada luk omekne dodaje se pirinač. Pirinač se ne pere.

Meša se i prži se 3 minute dok ne postane providan, nakon čega se dodaje 1 šolja toplog bujona.

Veoma dobro se meša dok pirinač ne upije tečnost, nakon čega se dodaje još 1 šolja bujona uz neprestano mešanje.

Dodaje se opran i krupno iseckan spanać i još 1 šolja bujona.

Kada pirinač upije tečnost, dodaje se poslednja čaša vode, meša se i tiganj se skida sa vatre.

Poklapa se poklopcem i ostavlja se sveži rižoto da upije tečnost bez mešanja.

Servira se tako što se rižoto sa spanaćem posipa parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: