Način pripreme
U posudu se proseju brašno, prašak za pecivo i soda.
U drugoj posudi se mute omekšali maslac, šećer i dva jaja dok se ne pretvore u vazdušasti krem.
Dodaju se vanila i kiselo mleko uz neprestano mućenje. Već na nižoj brzini se dodaje suva mešavina od brašna, a nakon njega i polovina borovnica.
Smesa za kolač se prebacuje u kalup sa pokretnim bordnom, na čije dno je stavljen papir za pečenje, a zidovi su nauljeni.
Na testo se stavljaju breskve naseckane na komade, a između njih ostale borovnice. Odozgo se posipaju supenom kašikom šećera.
Voćni kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 50 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Gotov desert sa borovnicama se ostavlja da se u potpunosti ohladi, vadi se iz kalupa i posipa se šećerom u prahu.
Kolač sa borovnicama i breskvama je gotov.