Klasična bečka šnicla

Klasična bečka šnicla1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Klasična bečka šnicla služi se uz prilog od krompira sa peršunom ili krompir salatom."

Potrebni sastojci

  • goveđ šnicle - 4 komada (po 160 g)
  • so - 4 prstohvata
  • brašno - 150 g (pivo)
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 300 g
  • masnoća - 1 kašičica (ulje ili pročišćeni maslac)
  • limun - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo lagano tapkajte šnicle između dva lista prozirne folije. Meso posolite sa obe strane, uvaljajte u brašno, protresite, umočite u jaja i pokrijte prezlama.

Zatim šnicle, propržite na masnoći visine oko 2 prsta, do zlatne boje

Tokom prženja tiganj se lagano protrese da šnicle ravnomerno porumene.

Izvadite teleću šniclu i ocedite na kuhinjskom papiru.

Na kraju oprani limun isecite na kriške i gotovu bečku šniclu ukrasite kriškama limuna.

Saveti za recept:

Klasična bečka šnicla služi se uz prilog od krompira sa peršunom ili krompir salatom.

Obavezno koristite dovoljno masti kako bi se šnicle kuvale plutajući.

Kada koristite ulje, treba dati prednost uljima neutralnog ukusa kao što su ulje kanole, kukuruzno ulje ili suncokretovo ulje.

Šnicle se prže odmah nakon pohovanja kako bi pohovanje postalo hrskavo.

I kap mineralne vode čini poh smesu vazdušastijom u malo razmućenim jajima, odnosno stvara se više mehurića vazduha.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: