Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Bečka šnicla od telećeg filea

Bečka šnicla od telećeg filea

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Bečka šnicla od telećeg filea
Fotografije: Boki Lazic
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Recept za bečku šniclu je tu, vi samo smislite sa kojim ćete prilogom servirati i slobodno nas pozovite"

Potrebni sastojci

  • teleći file - 600 g
  • jaja - 2 kom.
  • so
  • meko brašno - 100g
  • prezla - 50 g
  • ulje ili mast
  • griz - 1 k.k
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite četiri teleće šnicle i blago zasecite. Šnicle izlupajte, neka bude debljine oko 6 mm. Šniclu sa svih strana podjednako posolite. Neka odstoje nekoliko minuta.

Jaja ulupajte viljuškom. Umočite šniclu u brašno i provucite je kroz jaja. Meso uvaljajte u prezlu. Šniclu blago otresti posle ovog koraka.

Odmah preneti u pripremljen tiganj u kome ste već zagrejali ulje (2-3 cm). Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šniclu. Svaku stranu pržiti po 5 min. Najzgodnije je da meso okrećete viljuškama.

Kada je gotovo izvadite ga iz tiganja i ostavite da se ocedi od suvišne masnoće na ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: