Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Rebarca»Teleća rebra na roštilju

Teleća rebra na roštilju

Anika VoitAnika Voit
Šef kuhinje
215341k62
Teleća rebra na roštilju
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
29/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Svaka bučna večera sa prijateljima treba da bude dopunjena sočnim telećim rerbina da vam daju snagu za veselje"

Potrebni sastojci

  • teleća rebarca - 1, 5 kg, približno
  • soja sos - 50 ml
  • med - 4 ili 5 kašika
  • sirće - 4 kašike
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa pripremom marinade za rebra.

U posudici pomešajte med, soja sos i gnječeni beli luk. Dodajte u sastojke i sirće.

Promešajte dobro, dok se sve ne pomeša veoma dobro.

Rebarca isecite na procije. Potrudite se da oko svake kosti ostane jednaka količina mesa sa obe strane.

Namažite marinadom teleća rebarca, pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite u frižider na sat-dva.

Zagrejte roštilj. Stavite teleća rebarca i ispecite sa svih strana dok ne bude gotovo.

Teleća rebra na roštilju servirajte sa garnirungom po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: