Način pripreme
Izmiksajte jaja sa šećerom dok ne dobijete kremastu smesu. Radimo sa mikserom na srednjoj brzini. Dodajte prašak za pecivo i vanilin šećer. Promešajte masnoće, istopljene zajedno, kravlji maslac i ulje. Dodajte brašno.
Pirinčano brašno prilično zgusne smesu. Ako su jaja mala, možda će vam trebati manje. Odvojite polovinu testa i dodajte slatko. Moje slatko je od plavih šljiva. Promešajte. Dobija se tamna smesa.
nauljite kalupe za mafine uljem, možete koristiti i papirne, napunite ih belom smesom do sredine. Odozgo rasporedite tamnu smesu. Mafine pečemo na 160 stepeni sa ventilatorom dok čačkalica kojom ubodemo mafine ne bude suva.
Ohladiti i posuti šećerom u prahu.
Dvobojni mafini sa pirinčanim brašnom savršeni su za popodnevnu kafu.