Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Rolat od pavlake sa pirinčanim brašnom i belom čokoladom

Rolat od pavlake sa pirinčanim brašnom i belom čokoladom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Rolat od pavlake sa pirinčanim brašnom i belom čokoladom
Fotografije: Ivelina
1 / 3
10/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Sigurna sam da će se ovaj mekani rolat bez glutena dopasti svima!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • pirinčano brašno - 60 g
  • šećer - 180 g
  • skrob od krompira - 20 g
  • esencija - 2 ml sa ukusom vanile
  • prašak za pecivo - 6 g bez glutena
  • sveža pavlaka - 300 ml
  • kondenzovano mleko - 15 g
  • bela čokolada - 25 g, komadići
  • glazura
  • bela čokolada - 50 g, za glazuru
  • kondenzovano mleko - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Rolat sa pirinčanim brašnom i belom čokoladom je idealan delikatni desert, ali sa intenzivnim mirisom koji opčinjava, idealan je za završetak jela, ali i za serviranja prilikom razlih specijalnih prilika.

Rezultat je veoma mek i kremast desert koji će se svima dopasti, čak i najmlađima, moći će da oktirju pravi neodoljivi doručak.

Uključite rernu na 170 stepeni na statičan režim i ostavite da se dobro ugreje.

Namažite i stavite papir za pečenje prečnika 23 sa 30 cm ili 30 sa 30. Rolt u plehu 23 sa 30 je mekši, što ja voli, ali vi možete napraviti tanji sa plehom 30 sa 30 ili većim.

Razbijte jaja u veliku posudu. Dodajte šećer i počnite da mutite sastojke električnom mutilicom. Mutite dugo bar 15 minuta: nabubrela, bistra i penasta smesa treba da utrostruči obim.

Posebno prosjete pirinčano brašno pomešano sa skrobom od krompira i zajedno sa praškom za pecivo za bezlutenske slatkiše dodajte malo po malo u smesu od jaja. Mešajte postepenim pokretima odozdo na gore da se ne preseče.

Dobijeno testo sipajte u kalup i poravnajte površinu spatulom. Pleh stavite u ugrejanu rernu oko 15-20 minuta.

Nakon što dobijete zlatnu površinu, možete proveriti stanje kore, stavite čačkalicu za zube u centar, treba da izađe suva.

Nakon što bude gotovo, ostavite da se potpuno ohladi. Za to vreme u posudi umutite svežu pavlaku na čvrst sneg i dodajte kondenzovano mleko.

Napunite slatki rolat i dodajte komade bele čokolade. Uvijte dobro i učvrstite papirom za pečenje.

Ostavite da stoji 2 sata u frižideru.

Nakon što bude gotovo, odsecite ivice i ukrasite po ukusu belom čokoladom rastopljenom u malo vrelog kondenzovanog mleka.

Ili prosto pospite obilno šećerom u prahu. Sigurna sam da će se ovaj mekani rolat sa pavlakom dopasti svima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: