Način pripreme
Rolat sa pirinčanim brašnom i belom čokoladom je idealan delikatni desert, ali sa intenzivnim mirisom koji opčinjava, idealan je za završetak jela, ali i za serviranja prilikom razlih specijalnih prilika.
Rezultat je veoma mek i kremast desert koji će se svima dopasti, čak i najmlađima, moći će da oktirju pravi neodoljivi doručak.
Uključite rernu na 170 stepeni na statičan režim i ostavite da se dobro ugreje.
Namažite i stavite papir za pečenje prečnika 23 sa 30 cm ili 30 sa 30. Rolt u plehu 23 sa 30 je mekši, što ja voli, ali vi možete napraviti tanji sa plehom 30 sa 30 ili većim.
Razbijte jaja u veliku posudu. Dodajte šećer i počnite da mutite sastojke električnom mutilicom. Mutite dugo bar 15 minuta: nabubrela, bistra i penasta smesa treba da utrostruči obim.
Posebno prosjete pirinčano brašno pomešano sa skrobom od krompira i zajedno sa praškom za pecivo za bezlutenske slatkiše dodajte malo po malo u smesu od jaja. Mešajte postepenim pokretima odozdo na gore da se ne preseče.
Dobijeno testo sipajte u kalup i poravnajte površinu spatulom. Pleh stavite u ugrejanu rernu oko 15-20 minuta.
Nakon što dobijete zlatnu površinu, možete proveriti stanje kore, stavite čačkalicu za zube u centar, treba da izađe suva.
Nakon što bude gotovo, ostavite da se potpuno ohladi. Za to vreme u posudi umutite svežu pavlaku na čvrst sneg i dodajte kondenzovano mleko.
Napunite slatki rolat i dodajte komade bele čokolade. Uvijte dobro i učvrstite papirom za pečenje.
Ostavite da stoji 2 sata u frižideru.
Nakon što bude gotovo, odsecite ivice i ukrasite po ukusu belom čokoladom rastopljenom u malo vrelog kondenzovanog mleka.
Ili prosto pospite obilno šećerom u prahu. Sigurna sam da će se ovaj mekani rolat sa pavlakom dopasti svima!