Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Francuski baguette»Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantom

Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantom

Francuski hleb sa pirinčanim brašnom i amarantom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Hrskav francuski hleb sa pirinčanim brašnom - znate da želite da ih probate već sada"

Potrebni sastojci

  • pirinčano brašno - 100 g
  • brašno - 500 g
  • kvasac - 1 kesica, suvi (10 g)
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • amarant - 2 kašike
  • so - 1 kašika, ravna
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte belo brašno. Dodajte pirinčano brašno i napravite udubljenje.

Isipajte kvasac, dodajte so, šećer, maslinovo ulje i amarant. Sipajte mlaku vodu /oko 300 ml/ i zamesite.

Zamesite meko testo. Ako je neophodno, dodajte još brašna. Testo pokrijte čistom krpom i ostavite da duplo naraste.

Dobijeno testo podelite na 5 lopti. Svaku loptu razvijte u fitilj i napravite francuski hleb.

Poređajte ih u tepsiju, koju ste obložili papirom za pečenje. Napravite uzdužne proreze na hlebu uz pomoć oštrog noža. Svaki baget posipajte brašnom.

Ostavite bagete 15 minuta da ponovo narastu. Ispecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: