Bonapeti.rs»Recepti»Recepti za zdravlje»Čokoladni kolač sa jabukama bez brašna i bez dodatog šećera

Čokoladni kolač sa jabukama bez brašna i bez dodatog šećera

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Čokoladni kolač sa jabukama bez brašna i bez dodatog šećera
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Čokoladni kolač sa jabukama bez brašna i bez dodatkog šećera je naš novi kakao miljenik - veoma sočan i veoma sladak"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 5 komada, crvene
  • kakao - 40 g
  • med - 5 supenih kašika
  • jaja - 4 komada
  • prašak za pecivo - 15 g
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • orasi - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i sitno naseckajte jabuke.

U posudi umutite jaja, dodajte med, prašak za pecivo i jabuke.

Sastojke iseckajte u secku ili pasatorom dok se ne dobije homogenizovana smesa.

Sipajte kakao i ponovo izmešajte dok se ne apsorbuje.

U malu tepsiju dimenzija ne više od 20-22 cm stavite papir za pečenje i u nju sipajte smesu od jabuka.

Sitno naseckajte čokoladu i njome pospite smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta dok čačkalica ne bude suva u zavisnosti od rerne.

Sama struktura čokoladnog kolača je blago vlažna, pazite da ga previše ne isušite.

Koristite malu tepsiju da biste dobili lepu visinu isečenog komada. Ja sam koristila pleh i dobio se malo tanji ukusni kolač sa jabukama.

Izvadite iz rerne, ohladite i pospite čokoladni kolač sa jabukama bez brašna i bez dodatog šećera sitno naseckanim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: