Način pripreme
Sa strane odvojte 3 supene kašike šećera.
Stavite čokoladu, maslac i šećer u posudu na vodenu paru i mešajte da se sastojci istope. Ostavite smesu da se blago ohladi.
Umutite žumanca jedno po jedno i dodajte u smesu od čokolade. Zatim dodajte brašno.
U suvoj posudi mikserom umutite belanca da se dobije vazdušast sneg.
Pospite tri supene kašike šećera i izmešajte dok belanca ne postanu čvrsta.
Umutite 1/3 belanaca sa čokoladnom smesom, nakon toga dodajte i ostala belanca.
Pažljivo sipajte smesu u tepsiju sa dimenzijama 24 cm u prečniku.
Čokoladni kolač pecite 40 minuta na 180 stepeni.
U potpunosti se hladi i zatim se seče.
Francuski čokoladni kolač pospite čime god želite, šećerom u prahu ili kakaom, može i kokosom.