Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Staklene nudle sa sojinim mlevenim mesom i povrćem

Staklene nudle sa sojinim mlevenim mesom i povrćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4721501k214
Staklene nudle sa sojinim mlevenim mesom i povrćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
23/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Staklene nudle sa sojinim mlevenim mesom i povrćem - i nekako čudno, šnicle su ostale u drugom planu"

Potrebni sastojci

  • staklene nudle - 100 g
  • sojino mleveno meso - 2 šake
  • pečurke - 6 pečuraka
  • kupus - oko 150 g
  • šargarepa - 1 komad, manja
  • mladi luk - 1 stabljika
  • beli luk - 1 čen
  • klice - opciono
  • đumbir u prahu - 1 - 2 prstohvata
  • ulje
  • soja sos - 1 kašika
  • teriiaki sos - 1 kašika
  • univerzalni začin - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • šećer - 1/2 kašičice
  • voda - 2 - 3 kašike
  • seme susama
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvajte nudle prema uputstvima na pakovanju. Isperite hladnom vodom, ocedite i ostavite na stranu.

Sojino mleveno meso je natopljeno toplom vodom.

Šargarepu i kupus isecite na trakice, pečurke na kriške, a luk na sitno. Odvojite malo perja od mladog luka.

Na malo zagrejanog ulja propržite luk, šargarepu i pečurke. Kada pečurke porumene i omekšaju, dodajte beli luk i kupus. Kuvajte još nekoliko minuta dok kupus ne omekša, povremeno mešajući.

Dodajte oceđeno sojino mleveno meso i propržite i njega.

Po želji se mogu dodati klice, naprimer od soje.

U posebnoj posudi pomešajte soja sos, teriiaki sos, univerzalni začin, šećer, đumbir, biber i vodu. Sos se prelije preko ostatka proizvoda i ostavi dok ga svi proizvodi ne upiju, povremeno mešajući.

Gotove oceđene nudle se serviraju tako što se sojino mleveno meso sa povrćem prelije preko njih i pospe preostalim zelenim lukom i susamom. Po želji se može dodati i malo susamovog ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: