Način pripreme
Sojino mleveno meso se preliva sa 2 šolje vode i ostavlja se sa strane 15 minuta, da nabubri. Popare se tikvice u kipućoj vodi 2-3 minuta, ocede se i ostavljaju se sa strane da se ohlade. Dinsta se luk dok ne omekša.
Dodaje se sojino mleveno meso, na kocke isečen krompir, začinjava se solju, biberom i čubrom. Smesa se sipa i namazanu posudu za pečenje, sipa se šolja vruće vode i odozgo se posipaju šargarepe.
Skroz odozgo se poređaju kolutovi tikvica i posipaju se solju i biberom. Jelo se blago poprska uljem i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na umerenu temperaturu. Nakon što je gotovo posioa se mirođijom isečenom na sitno.
Zagrejte masnoću za preliv, zapržite brašno i razredite mlekom uz neprestano mešanje. Prelijte preko musake, pospite prezle i zapecite dok ne dobije blagu preplanulost.