Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa sojinim mlevenim mesom

Musaka sa sojinim mlevenim mesom

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Početnik
1213252
Musaka sa sojinim mlevenim mesom1 / 2
23/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Aromatična i ukusna musaka, spremljena sa sojinim mlevenim mesom, specijalno za vegetarijance"

Potrebni sastojci

  • sojino mleveno meso - 150 g
  • krompir - 10 komada
  • tikvice - 2 komada. isečene na kolutove
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica, sitno isečena
  • ulje - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • biver - po ukusu
  • mirođija - za posipanje
  • za preliv
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • sveže mleko - 400 - 500 ml
  • ulje - 3 kašike
  • prezle - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sojino mleveno meso se preliva sa 2 šolje vode i ostavlja se sa strane 15 minuta, da nabubri. Popare se tikvice u kipućoj vodi 2-3 minuta, ocede se i ostavljaju se sa strane da se ohlade. Dinsta se luk dok ne omekša.

Dodaje se sojino mleveno meso, na kocke isečen krompir, začinjava se solju, biberom i čubrom. Smesa se sipa i namazanu posudu za pečenje, sipa se šolja vruće vode i odozgo se posipaju šargarepe.

Skroz odozgo se poređaju kolutovi tikvica i posipaju se solju i biberom. Jelo se blago poprska uljem i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na umerenu temperaturu. Nakon što je gotovo posioa se mirođijom isečenom na sitno.

Zagrejte masnoću za preliv, zapržite brašno i razredite mlekom uz neprestano mešanje. Prelijte preko musake, pospite prezle i zapecite dok ne dobije blagu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: