Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa povrćem i mlevenim mesom

Zapečeno jelo sa povrćem i mlevenim mesom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Zapečeno jelo sa povrćem i mlevenim mesom
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ovamo, narode, ovamo - dođite na ukusna zapečena jela"

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada, veliki
  • mleveno meso - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • pečurke - 200 g, sveže
  • grašak - 200 g, zamrznut
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 70 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • peršun - 6 - 7 strukova, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i skuvajte krompir u posoljenoj vodi oko 20-25 minuta. Procedite i u njega dodajte 50 g maslaca, mleko, biber po ukusu i pasirajte na pire. Dodajte 2 jajeta uz neprestano mešanje i dobro promešajte, ostavite sa strane.

U tiganj sipajte deo ulje i dodajte iseckani luk na ivice, izrendanu šargarepu, tikvicu, isečenu na kockice i pečurke i dinstajte dok ne ostanu na masti.

Dodajte grašak i paradajz pire, promešajte i posolite po ukusu, kuvajte još ne više od tri minuta, izvadite gotovo povrće.

U drugi tiganj sipajte ulje i dodajte mleveno meso i biber po ukusu. Pržite dok se ne izmrvi i ne dobije braon boju, skinite sa vatre.

U pleh, namazan preostalim maslacem ravnomeno rasporedite polovinu pirea. Preko njega rasporedite povrće, nakon toga mleveno meso i izrendajte pola kačkavalja.

Rasporedite preostalo pire ravnomerno, odozgo namažite kiselom pavlakom i pospite sitno iseckanim peršunom.

Umutite treće jaje kašikom i rasporedite preko jela, pospite rendanim kačkavaljem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije zlatnobraon boju.

Neverovatnog ukusa, sočno zapečeno jelo, a miris u kuhinji je neodoljiv.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: