Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, povrćem i topljenim sirom

Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, povrćem i topljenim sirom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k229
Punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, povrćem i topljenim sirom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
02/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Patlidžan sa bogatim nadevom koji ne možemo da dočekamo da bocnemo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada (srednji)
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • šaragrepa - 1 komad
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • topljeni sir - 3 komada, trouglići
  • paradajz - 1 komad
  • so
  • biber
  • kumin
  • kari
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite patlidžan na pola po dužini. Stavite ga u posudu sa hladnom vodom i malo soli na 30 minuta.

Nakon toga ga osušite i izdubite nožem deo unutrašnjosti. Izrezano isecite na sitne kocke.

Stavite čamce od patlidžana posudu za pečenje, prethodno namazanu maslinovim uljem. Pospite ih solju i biberom i mlazom maslinovog ulja i stavite ih da se peku u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Za to vreme pripremite nadev. Začinite mleveno meso solju, biberom i kuminom. Isecite na sitno glavicu crnog luka i 2-3 čena baleog luka, a šargarepu narendajte.

Zagrejte maslinovo ulje i dinstajte u njemu isečeno povrće i isečene delove patlidžana.

Čim omekšaju dodajte mleveno meso i mešahte, dok se blago na zaprži. Na kraju dodajte začine i dimljenu alevu papriku, kao i so po ukusu.

Sklonite sa rinle i dodajte topljeni sir isečen na sitno.

Izvadite patlidžan iz rerne i napunite ga nadevom. Preko svakog čamca patlidžana stavite 2-3 kriške svežeg paradajza. Vratite u rernu punjeni patlidžan na još 30-40 minuta, dok ne bude gotov.

Servirajte punjeni patlidžan sa mlevenim mesom, povrćem i topljenim sirom topao, uz čašu vina. Sjajno jelo za večeru.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: