Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Milibrot»Mafini od testa za Uskršnji kolač sa slatkom od trešanja

Mafini od testa za Uskršnji kolač sa slatkom od trešanja

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Mafini od testa za Uskršnji kolač sa slatkom od trešanja
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Mekani mafini sa slatkom od trešanja su sve što želite ovog Uskrsa... Jednostavno prelepo"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 80 ml
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 40 g
  • ulje - 20 g
  • vanilin šećer - 7 g
  • so - prstohvat
  • svež kvasac - 10 g
  • brašno - oko 320 g
  • slatko od trešanja - 15 kašičica
  • žumance - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte toplo mleko, 1 kašičicu šećera i kvasca, poklopiti i ostaviti 5-10 minuta.

U većoj posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko i promešajte.

Brašno prosejte i umesite meko i nelepljivo testo (po potrebi dodajte još 1-2 kašike brašna).

U testo dodajte meki maslac i ulje i mesite dok se ne dobije glatko i elastično testo.

Pokrijte testo za Uskršnji kolač i ostavite oko 60-90 minuta.

Testo podeliti na 12-15 loptica, svaku razvucite u pravougaonik i u sredinu rasporediti 1 kašičicu slatka od trešanja.

Zarolajte, upletite i uvijte u puž ili zavežite u čvor. Stavite ih u kalupe za mafine i ostavite mafine od testa za Uskršnji kolač maslacem da narastu 60 minuta.

U posudi pomešajte žumance i 1 kašiku svežeg mleka, premažite mafine i pospite šećerom.

Pecite mafine od testa za Uskršnji kolač sa slatkom od trešanja u zagrejanoj rerni na 165 stepeni oko 20-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Interesantno i praktično
04.05.2024 15:48