Način pripreme
U posudu sipajte 100 ml mleka. kašičicu šećera, 2 kašike brašna i izlomljeni kvasac. Blago promešajte, pokrijte i ostavite kvasac da se aktivira. U drugoj posudi umutite jaja i šećer. Dodajte preostalo mleko, ulje, vanile, so, aktivirani kvasac i promešajte.
U posudu za pečenje stavite 600 g brašna i napravite udubljenje. Sipajte smesu sa kvascem i počnite da mesite dok postepeno uzimate brašno. Dodajte još brašna dok ne dobijete meko testo. Pokrijte i ostavite da udvostruči svoj obim.
Naraslo testo podelite na šest delova i razvijte u tanke pravougaonike. Preko svakog pravougaonika po dužini stavite po 2 kašike slatka i uvijte u rolate.
Namažite kalup za kolač i pospite brašnom. Poređajte rolate u krug jedan preko drugog. Pokrijte i ostavite da naraste 1 sat.
Pecite na 170 stepeni oko 50 minuta i ostavite da se ohladi. Ako je neophodno tokom pečenja kolač se prekriva folijom. Za to vreme pripremite glazuru.
Na vodenoj pari rastopite čokoladu sa kašičicom maslaca i 70 ml svežeg mleka. Mešajte dok se čokolada potpuno ne istopi. Ohlađen kolač se preliva čokoladnom glazurom.