Način pripreme
Prvu koru pripremiti tako što se mikserom umuti 10 belanaca uz postepen dodatak šećera. Zatim se umeša brašno, prašak za pecivo i lešnike. Dobijena smesa se ravnomerno rasporedi u pleh obložen papirom za pečenje i peče u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.
Kada je prva kora pečena pripremiti smesu za drugu koru na isti način s tim što se umesto lešnika dodaje kokos. Izliti je u pleh i peći takođe oko 15 minuta.
Kako bi se pripremio fil potrebno je umutiti mikserom žumanca, šećer, pudinge i malu količinu mleka, pa zakuvati u preostalom mleku.
Fil odmah podeliti na dva dela i u polovinu dodati čokoladu. Ostaviti filove da se ohlade, pa u svaki od njih umešati po polovinu margarina i po 2 kašike šećera u prahu.
Zatim umutiti slatku pavlaku i dodati po polovinu količine u svaki od filova.
Sledi filovanje torte na sledeći način. Koru sa lešnicima premazati sa 200 g eurokrema, zatim naneti polovinu žutog fila, pa preko toga rasporediti keks potopljen u mleko.
Nakon toga premazati polovinom fila sa čokoladom i prekriti korom sa kokosom.
Koru premazati eurokremom, zatim sledi žuti fil, keks umočen u mleko i na kraju fil sa čokoladom.
Umutiti šlag i ukrasiti tortu po sopstvenom nahođenju.
Moja velika kinder torta je gotova.