Moja Snikers torta

MajaMaja
Šegrt
301060
Moja Snikers torta
Fotografije: Maja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Odredite sebi dan kada ne razmišljate o dijeti i navalite."

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 kom
  • šećer - 100 g
  • ulje - 40 ml
  • mleko - 60 ml
  • brašno - 100 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • kakao prah - 2 kašike
  • kikiriki - 50 g
  • Fil 1
  • puding od karamele - 2 kesice
  • puding od vanile - 1 kesica
  • mleko - 600 ml
  • šećer - 100 g
  • margarin - 100 g
  • slatka pavlaka - 100 g
  • kikiriki puter - 100 g
  • Fil 2
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • čokolada - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Belanca treba umutiti sa šećerom da budu čvrsta. Dodaju im se žumaca, ulje i mleko, ali se ne mute dugo da ne spadnu belanca.

Zatim se dodaju prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo kao i samleveni ili sitno seckani kikiriki o sve se kratko promeša.

U uski kalup se sipa smesa i peče na 180 stepeni dok kora za tortu ne bude gotova.

Kora treba da se ohladi, a zatim da se iseče na tri dela.

Za fil treba razmutiti puding sa malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Kad mleko provri dodaje se puding i kuva uz mešanje dok se zgusne.

Kad se puding ohladi, treba da se umuti slatka pavlaka, a u drugoj posudi se umuti margarin. Umućenom margarinu treba da se doda ohlađeni puding, kikiriki puter i na kraju umućeni šlag. Sve treba da se sjedini.

Za drugi fil treba da se umuti pavlaka i da joj se doda istopljena čokolada i sve lepo prozmeša.

Na kraju Snikers torta treba da se filuje ovim redosledom: kora, karamel fil, čokoladni fil. Spolja može da se namaže čokoladnim filom, a ako ga nema dovoljno, onda može da se umuti još malo slatke pavlake ili šlaga.

Prijatno uz moju Snikers tortu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: