Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Buhtle sa spanaćem i sirom

Buhtle sa spanaćem i sirom

IrenaIrena
Početnik
16929631
Buhtle sa spanaćem i sirom
Fotografije: Irena
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
15
"Poželite najdražima dobro jutro uz jedinstvene buhtle sa spanaćem i sirom!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • kvasac - 40 g
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašika
  • Za fil
  • spanać - 500 g
  • sitni sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • margarin - 100 g za premazivanje
  • ulje i brašno - za posipanje tepsije
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejati mleko, staviti u njega kvasac i posuti šećerom. Poklopiti šerpicu i ostaviti da kvasac naraste.

U činiju staviti brašno i so, pa dodati nadošli kvasac i ulje. Zamesiti glatko testo. Po potrebi dodati malo tople vode ako je previše tvrdo ili brašna ukoliko se lepi za ruke.

Testo ostaviti poklopljeno krpom oko 1 sat da naraste.

Za to vreme pripremiti fil. Spanać oprati i blanširati u ključaloj posoljenoj vodi. Ocediti ga i ostaviti da se ohladi, pa sitno iseckati. Pomešati spanać sa sirom i pavlakom, pa posoliti po ukusu.

Kada je testo naraslo prebaciti ga na podlogu posutu brašnom. Razvući ga oklagijom u obliku pravougaonika, pa nožem iseći na kockice. Na svaku kockicu staviti po kašiku fila i umotati tako da se formiraju loptice.

Otopiti margarin za kolače na laganoj vatri. Svaku kuglicu uvaljati u otopljen margarin i ređati u tepsiju premazanu uljem i posutu brašnom.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečene buhtle pokriti krpom i ostaviti da se prohlade.

Prijatno uz moje buhtle sa spanaćem i sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: