Način pripreme
Zagrejati mleko, staviti u njega kvasac i posuti šećerom. Poklopiti šerpicu i ostaviti da kvasac naraste.
U činiju staviti brašno i so, pa dodati nadošli kvasac i ulje. Zamesiti glatko testo. Po potrebi dodati malo tople vode ako je previše tvrdo ili brašna ukoliko se lepi za ruke.
Testo ostaviti poklopljeno krpom oko 1 sat da naraste.
Za to vreme pripremiti fil. Spanać oprati i blanširati u ključaloj posoljenoj vodi. Ocediti ga i ostaviti da se ohladi, pa sitno iseckati. Pomešati spanać sa sirom i pavlakom, pa posoliti po ukusu.
Kada je testo naraslo prebaciti ga na podlogu posutu brašnom. Razvući ga oklagijom u obliku pravougaonika, pa nožem iseći na kockice. Na svaku kockicu staviti po kašiku fila i umotati tako da se formiraju loptice.
Otopiti margarin za kolače na laganoj vatri. Svaku kuglicu uvaljati u otopljen margarin i ređati u tepsiju premazanu uljem i posutu brašnom.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečene buhtle pokriti krpom i ostaviti da se prohlade.
Prijatno uz moje buhtle sa spanaćem i sirom!