Način pripreme
U šerpu u staviti mleko i zagrejati ga. U mleko dodati kvasac i šećer, pa poklopiti i sačekati da naraste. Kada kvasac nadođe pomešati ga sa brašnom, solju i uljem.
Zameniti testo, a po potrebi dodati malo brašna kako se ne bi zalepilo za prste. Testo pokriti krpom, pa ostaviti na toplom mestu jedan sat da naraste. Prebaciti ga na sto posut brašnom i razvući oklagijom.
Iseći testo na kockice i na svaku staviti po malo fila. Fil se dobija mešanjem iseckane salame, sira i pavlake.
Ukoliko fil nije dovoljno slan malo posoliti. Svaku kockicu umotati tako da dobije oblik kuglice.
Otopiti margarin i svaku buhtlu umočiti u njega. Rasporediti buhtle sa salamom po plehu koji je premazan uljem i posut brašnom.
Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno uz moje buhtle sa salamom i sitnim sirom!