Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Uštipci»Buhtle sa salamom i sitnim sirom

Buhtle sa salamom i sitnim sirom

IrenaIrena
Početnik
16929631
Buhtle sa salamom i sitnim sirom
Fotografije: Irena
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
15
"Za doručak, večeru ili piknik - odlučite sami"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • kvasac - 40 g
  • mleko - 500 ml
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • so - 1 kašika
  • Za fil
  • salama - 500 g
  • sitni sir - 500 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • margarin - 100 g za premazivanje
  • ulje i brašno - za posipanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu u staviti mleko i zagrejati ga. U mleko dodati kvasac i šećer, pa poklopiti i sačekati da naraste. Kada kvasac nadođe pomešati ga sa brašnom, solju i uljem.

Zameniti testo, a po potrebi dodati malo brašna kako se ne bi zalepilo za prste. Testo pokriti krpom, pa ostaviti na toplom mestu jedan sat da naraste. Prebaciti ga na sto posut brašnom i razvući oklagijom.

Iseći testo na kockice i na svaku staviti po malo fila. Fil se dobija mešanjem iseckane salame, sira i pavlake.

Ukoliko fil nije dovoljno slan malo posoliti. Svaku kockicu umotati tako da dobije oblik kuglice.

Otopiti margarin i svaku buhtlu umočiti u njega. Rasporediti buhtle sa salamom po plehu koji je premazan uljem i posut brašnom.

Peći u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno uz moje buhtle sa salamom i sitnim sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: