Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Najukusnije šnicle u rerni

Najukusnije šnicle u rerni

MarkovaMarkova
Početnik
34
Najukusnije šnicle u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Ovako se prave najukusnije i najnežnije šnicle u rerni."

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 800 g bez kosti
  • dimljena aleva paprika
  • miks začina
  • so
  • pivo 500 - ml
  • beli luk
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Meso od svinjskog vrata sečemo kao za šnicle. Svaku šniclu pospite solju po ukusu i izdašnom količinom aleve paprike i miksa začina.

Zapečatite meso u tiganju 1 minut sa svake strane i poređajte šnicle u pleh. Nakon što smo šnicle od vrata zapečatili i poređali u pleh, prelijte ih uljem u kome smo ih zapečatili i dodajte 500 ml piva. Dodajte soja sos po ukusu i između njih stavite cele čenove belog luka.

Umotamo folijom i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 1 sat, skinemo foliju, pečemo još 20 minuta i voila, imamo najnežnije šnicle - ne treba vam nož.

Ukrasite po želji, ja najčešće pravim pire krompir sa najukusnijim šniclima u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: