Način pripreme
Istucamo svinjske šnicle na tanko i posipamo ih crnim biberom sa svih strana.
Umesimo brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Dobro uvaljamo šnicle u ovu smesu.
Mutimo jaja i žumance u posudi.
Stavljamo komad papira za pečenje u široku tepsiju i podmazujemo je polovinom ulja.
Umačemo šnicle u umućenu smesu od jaja i ređamo ih u tepsiju za pečenje.
Odozgo ravnomerno zalivamo ostalim uljem.
Tepsiju pokrivamo aluminijumskom folijom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Nakon toga skidamo aluminijumsku foliju, pažljivo okrećemo svinjske šnicle i vraćamo ih u rernu.
Pečemo još 10-12 minuta.
Posolimo gotove svinjske šnicle i serviramo ih tople sa omiljenim garnirungom za šnicle.
A zašto da ne i sa sosovima za šnicle!