Način pripreme
Začinite šnicle biberom i čubrom i posolite ih. Propržite ih na jako tagrejanom ulju sa obe strane veoma kratko, samo dok ne pobele, kako bi ih zapečatili i sačivali sokove unutra.
Povrće nasecite na veće kriške. U dublji pleh stavite povrće na dno, odozgo stavite 3 šnicle, ponovo red povrća, pa red šnicli. Ako je vaš pleh veći, možete da sve pečete u dva reda - povrće i šnicle.
Odozgo pospite preostalo povrće, prelijte uljem u kome ste pržili šnicle, dodajte lovorov list i sipajte vino. Ako volite da jelo bude slanije, možete da dodatno posolite povrće.
Ostavite sve u rerni ispod folije na 180 stepeni oko 2 sata ili dok meso ne bude mekano. Sklonite foliju i pecite bez nje dok sos ne ispari i dok meso ne dobije prijatnu boju.
Dobili ste fantastične, mekane šnicle i odmah i ukusno povrće kao prilog. Po želji, možete da sve poslužite sa krompir pireom.
Kod pripreme ovih šnicli nećete moći da pogrešite i uvek će biti neverovatno uusne.
Pripremite se za jelo bez upotrebe noža. Najukusnije i jednostavne šnicle od vrata su gotove.
Nazdravlje!