Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Namaz sa majonezom, patlidžanom i belim lukom

Namaz sa majonezom, patlidžanom i belim lukom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Namaz sa majonezom, patlidžanom i belim lukom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Savršen namaz nije samo za meze, nego i odličan prilog uz glavno jelo. A ovo odgovara i za jedno, i za drugo!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • so - po ukusu
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • majonez - 1 lajt od 200 g
  • hleb - 3 kriške
* merne jedinice

Način pripreme

Ispečemo patlidžan u rerni. Ja pečem 4-5 komada u zavisnosti od veličine u plehu u rerni. Izbušimo patlidžan viljuškom. Stavljamo u ugrejanu rernu na 220 stepeni. Nakon što ga ispečemo skidamo drške i koru. Ostaje samo unutrašnji deo patlidžana.

Za namaz je potreban 1 veliki patlidžan. Isečemo ga sitno nakon što se ispeče.

Stavljamo u duboku posudu. Dodajemo majonez, prethodno pomešan kašikom. Začinimo solju po ukusu.

Očistimo čenove belog luka i sečemo sitno. Dodajemo beli luk. Sve promešamo.

Stavljamo namaz u odgovarajuće činijice.

Pečemo na tosteru 3 kriške hleba. Skidamo koru i sečemo kriške na trouglove. Možemo servirati namaz i sa strane da stavimo po 2-3 pečena trougla po želji.

Namaz sa majonezom, patlidžanom i belim lukom jedemo uz pečeno meso. Ukusno je.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: