Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Prolećna janija od pasulja sa pilećim kobasicama

Prolećna janija od pasulja sa pilećim kobasicama

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8453013k296
Prolećna janija od pasulja sa pilećim kobasicama
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
14/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pripremite mladi luk i beli luk, nekoliko kriški hleba i počnite sa janijom od pasulja sa pilećim kobasicama i jednostavnim začinima."

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • mladi luk - 2 glavice
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1/4 glavice
  • paprike - 1 komad
  • ljute paprike - 1 komad
  • so
  • divlja nana - sveža
  • mirođija - sveža
  • majčina dušica - sveža
  • kaloper - svež
  • čubar
  • Za zapršku
  • ulje - 4 supene kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 šolja, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se potopi u vodu na jednu noć ili nekoliko sati.

Voda se zameni novom i šerpa se stavlja na ringlu. Kada uzavri, voda se ponovo prosipa, pasulj se prebacuje u ekspres lonac.

U njega se dodaju naseckana glavica mladog luka sa delom pera, šargarepom, celerom i paprikom.

U šerpu se sipa voda, sipa se malo ulja i dodaje se jedna cela ljuta paprika.

Šerpa se hermetički zatvara i stavlja na ringlu. Pasulj se kuva 20 minuta, kada iz poklopčića počne da izlazi para.

Nakon toga šerpa se otvara (nakon što je sva para oslobođena) i janija od pasulja se začinjava solju i sitno naseckanim svežim začinima.

U dubokom tiganju se zaprže naseckane pileće kobasice. Kada se isprže, sipaju se u pasulj, a u istoj masnoći se zaprže dve supene kašike brašna i jedna kašika aleve paprike.

Dodaje se i narendani paradajz i nakon kratkog mešanja, u zapršku se sipa jedna kutlača pasulja. Meša se i ponovo se stavlja malo pasulja. Kada se napuni tiganj, sve se prebacuje u šerpu. Pasulj sa kobasicom je gotov.

Pripremite mladi luk i beli luk, nekoliko kriški hleba i počnite sa janijom od pasulja sa pilećim kobasicama i svežim začinima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: