Način pripreme
Jaje, margarin i šećer mutimo u posudi mikserom dok se ne dobije gladak krem. Dodajemo so i vanilu. Ponovo mutimo mikserom.
Prosejemo brašno i prašak za pecivo kroz sito.
Dodajemo u posudu. Rukom mesimo testo.
Nožem seckamo čokoladu na male komadiće-kockice i dodajemo i nju u testo.
Dodatno rukom mesimo testo sa komadićima čokolade.
Stavljamo papir za pečenje u veliku tepsiju rerne.
Gurabije poređamo na rastojanju jednu od druge.
Pravimo kolačiće sa čokoladom u kuglice veličine oraha - uvaljamo dlanovima.
Gurabije sa čokoladom i margarinom pečemo na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta.
Ukoliko volite da eksperimentišete u kuhinji, sledeći put probajte naše recepte za napukle kolačiće ili slatke lincere - ostaćete oduševljeni.
Komentari