Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Klasičan domaći lečo

Klasičan domaći lečo

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3881422k140
Klasičan domaći lečo
Fotografije: Juliya
1 / 5
02/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Veoma ukusan klasičan domaći lečo je spreman za jelo i pripremu sočnih đakonija"

Potrebni sastojci

  • crvene paprike - 2 kg, očišćene
  • paradajz - 1 kg
  • dupli koncentrat paradajza - 140 g (po želji)
  • so - 1 - 2 supene kašike
  • šećer - 2 - 4 supene kašike
  • ulje - 6 supenih kašika
  • jabukovo sirće - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite paradajz, pasirajte i sipajte u veliku posudu na ringli.

Dodajte so, šećer, koncentrat paradajza i ulje i ostavite smesu da provri.

Dodajte papriku naseckanu na srednje komade i kuvajte otprilike 30-40 minuta, mešajući s vremena na vreme.

Na kraju dodajte sirće i mešajte zimnicu sa paprikama.

Lečo sipajte u tegle, zatvorite ih i okrenite.

Po želji možete i sterilisati tegle na nekoliko minuta.

Veoma ukusan klasičan domaći lečo je gotov.

Lečo je spreman za jelo, a sada možete napraviti i jedan sjajnu ljutenicu po stogodišnjem receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: