Način pripreme
Naseckajte povrće kako vam se dopada.
Kratko propržite batake na maslinovom ulju. Zatim ih izvadite iz masnoće i na njihovom mestu dinstajte luk, šargarepu, paprike dok ne omekšaju.
Dodajte krompir i začine.
Mešajte još 2-3 minute i sipajte deo paradajza, sitno naseckan ili samleven.
Prebacite u tepsiju, poređajte batake i celu bamiju, paradajz na kolutove.
Sipajte 1/2 šolje vode ili belog vina po želji.
Piletinu sa povrćem gusto prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 2 sata na 180 stepeni sa ventilatorom.
Pola sata pre nego što isteče vreme, skinite foliju i pecite pileće batake dok ne porumene!
21 podelite na 6 jednakih porcija. Svaka sadrži po 3 BPMV.
Pileći bataci sa bamijom i krompirom u rerni po zoni - neka vam je veoma slatko i u skladu sa zonom!