Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Pečeni kamamber u foliji

Pečeni kamamber u foliji

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pečeni kamamber u foliji
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Za vaš praznik, za naš praznik, za Božić, za Novu Godinu - ovaj pečeni Kamamber je raskoš na trpezi"

Potrebni sastojci

  • kamamber - 125 g
  • pasta od maslina - 1 kašičica
  • beli luk - čen
  • crni biber
  • majčina dušica
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • čili - za posipanje
  • med - 1 kašičica
  • tortilja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo kamamber sir vadimo iz njegovog pakovanja.

Nakon čega odozgo po siru pravimo lagane poprečne i uzdužne proreze nožem (ali ne do dna).

Pomešamo maslinovo ulje, presovani čen belog luka, majčinu dušicu, crni biber i pastu sa maslinama. Dobro izmešamo. Dobijenom smesom punimo razreze sira. Odozgo zalivamo medom da se karamelizuje prilikom pečenja.

Uvijamo kamamber u aluminijumsku foliju i pečemo uvijenog na 200 steoeni u rerni (može i u air fryer-u) 10 minuta.

Skidamo foliju i zapečemo sir na još 3-5 minuta.

Na kraju posipamo čilijem.

Pečeni kamember u foliji poslužujemo dok je topao sa naseckanom na komade, zapečenom tortiljom i čašom hladnog i belog vina (po želji).

Neka Vam je slatko!

Recepti sa kamamberom uvek oduševljavaju svojim zasitnim ukusom. Dajte nam povratnu informaciju kada spremite recept.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: