Način pripreme
Prvo kamamber sir vadimo iz njegovog pakovanja.
Nakon čega odozgo po siru pravimo lagane poprečne i uzdužne proreze nožem (ali ne do dna).
Pomešamo maslinovo ulje, presovani čen belog luka, majčinu dušicu, crni biber i pastu sa maslinama. Dobro izmešamo. Dobijenom smesom punimo razreze sira. Odozgo zalivamo medom da se karamelizuje prilikom pečenja.
Uvijamo kamamber u aluminijumsku foliju i pečemo uvijenog na 200 steoeni u rerni (može i u air fryer-u) 10 minuta.
Skidamo foliju i zapečemo sir na još 3-5 minuta.
Na kraju posipamo čilijem.
Pečeni kamember u foliji poslužujemo dok je topao sa naseckanom na komade, zapečenom tortiljom i čašom hladnog i belog vina (po želji).
Neka Vam je slatko!
Recepti sa kamamberom uvek oduševljavaju svojim zasitnim ukusom. Dajte nam povratnu informaciju kada spremite recept.