Način pripreme
Lepljiva krilca za šampione - najukusnija i uspešna krilca koja ste probali.
Operite, očistite i posušite krilca.
U posudici pomešajte so, crni biber, beli luk u prahu i dimljenu alevu papriku.
U posudu stavite krilca sa uljem i svim začinima. Mešajte i dobro utrljajte u meso.
U tepsiju stavite papir za pečenje i poređajte pileća krilca jedno do drugog, bez preklapanja.
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite krilca 20 minuta.
Za to vreme napravite smesu za premazivanje.
U kaserolu sipajte sve sastojke, izmešajte i stavite na ringlu. Zagrejte i kuvajte na visokoj temperaturi dok sos ne proključa, nakon čega smanjite ringl na srednji stepen i kuvajte sos 10 minuta dok se ne zgusne. Treba da ima konzistenciju sirupa.
Kada prođe 20 minuta izvadite krilca, okrenite ih da se zapeku i sa druge strane i pecite još 10 minuta.
Sada ih izvadite i kuhinjskom četkicom premažite svako krilce sa jedne strane, okrenite, pa namažite i sa druge strane. Stavit eponovo u rernu i pecite još 10 minuta.
Na kraju izvadite, namažite smesom ovog puta samo odozgo, stavite u rernu na još 5 minuta.
Izvadite gotova pečena krilca i poslužite.
P.S. Pogledajte i ove načine za spremanje pilećih krilaca.