Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Lepljiva krilca za šampione

Lepljiva krilca za šampione

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Lepljiva krilca za šampione
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Lepljiva krilca za šampione - najukusnija i uspešna krilca koja ste probali"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - otprilike 800 g
  • ulje - 2 supene kašike, maslinovo
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • za premazivanje
  • pileći bujon - 100 ml
  • med - 4 supene kašike
  • soja sos - 80 ml
  • susamovo ulje - 2 supene kašike
  • sirće - 2 supene kašike
  • beli luk - 2 čena, mleveni
  • aleva paprika - 1 prstohvat, ljuta, u ljuspama
  • skrob - 2 supene kašike, kukuruzni
* merne jedinice

Način pripreme

Lepljiva krilca za šampione - najukusnija i uspešna krilca koja ste probali.

Operite, očistite i posušite krilca.

U posudici pomešajte so, crni biber, beli luk u prahu i dimljenu alevu papriku.

U posudu stavite krilca sa uljem i svim začinima. Mešajte i dobro utrljajte u meso.

U tepsiju stavite papir za pečenje i poređajte pileća krilca jedno do drugog, bez preklapanja.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite krilca 20 minuta.

Za to vreme napravite smesu za premazivanje.

U kaserolu sipajte sve sastojke, izmešajte i stavite na ringlu. Zagrejte i kuvajte na visokoj temperaturi dok sos ne proključa, nakon čega smanjite ringl na srednji stepen i kuvajte sos 10 minuta dok se ne zgusne. Treba da ima konzistenciju sirupa.

Kada prođe 20 minuta izvadite krilca, okrenite ih da se zapeku i sa druge strane i pecite još 10 minuta.

Sada ih izvadite i kuhinjskom četkicom premažite svako krilce sa jedne strane, okrenite, pa namažite i sa druge strane. Stavit eponovo u rernu i pecite još 10 minuta.

Na kraju izvadite, namažite smesom ovog puta samo odozgo, stavite u rernu na još 5 minuta.

Izvadite gotova pečena krilca i poslužite.

P.S. Pogledajte i ove načine za spremanje pilećih krilaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: