Način pripreme
Ovo je kineska supa čija je osnova kupus, šargarepa, jaje i neki osnovni izvor proteina. Svi ostali sastojci mogu da se modifikuju, s tim što su ovde navedeni najčešće korišćene opcije.
Kupus se krupnije nasecka, šargarepe - na krupnije kockice ili četvrtinice, krompir - takođe na krupne kockice, a mladi luk sitno, s tim što se deo zelenih pera odvaja.
Povrće može prvo da se dinsta, ili direktno da se kuva.
Varijanta 1: Šargarepa, mladi luk i krompir se kratko proprže. U njih se dodaje kupus. Kada počne lagano da mekša, dodaje se kockica bujona i crni biber po ukusu. Sipa se voda i ostavlja se da uzavri.
Varijanta 2: Voda se stavlja na ringlu. Dodaje se kupus, krompir, mladi luk, malo masnoće (ulje ili maslinovo ulje) i bujon.
Kada voda uzavri, dodajte se izvor proteina ili miks nekoliko:
- tofu naseckan na kockice;
- pileće grudi;
- sojini zalogaji.
Ostavlja se na tihoj vatri dok se svi sastojci ne skuvaju.
Ako se koristi pileće meso, kada je skuvano vadi se da se ohladi i iskuda se, nakon čega se vraća nazad u šerpu.
Dodaju se kukuruz, soja sos i susamovo ulje.
U posudici se razmuti brašno sa nekoliko kutlača čorbe. Ova kašica se sipa u tankom mlazu u supu sa tofu sirom uz neprestano mešanje.
Nakon toga se mute jaja i na isti način se dodaju u supu.
Na kraju se dodaje so po ukusu.
Kineska supa sa jajetom se ostavlja na još nekoliko minuta, može i na već isključenoj ringli.