Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od povrća»Kineska supa od povrća sa jajetom

Kineska supa od povrća sa jajetom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kineska supa od povrća sa jajetom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Kineska supa od povrća sa jajetom, čija je osnova kupus, šargarepa, jaje i neki osnovni izvor proteina - tofu ili meso"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1/2 koamda, mali
  • šargarepa - 1 komad, mala
  • krompir - 1 komad, po želji
  • mladi luk - 1 - 2 struka
  • voda - 6 do 8 šolja
  • kukuruz šećerac - 4 supene kašike (iz konzerve ili zamrznut), po želji
  • tofu - 300 g (400 g pilećeg mesa ili 2 šake sojinih zalogaja)
  • ulje - 1 supena kašika
  • susamovo ulje - 1 kašičica, po želji
  • soja sos - 1 supena kašika, po želji
  • bujon - 2 kockice
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je kineska supa čija je osnova kupus, šargarepa, jaje i neki osnovni izvor proteina. Svi ostali sastojci mogu da se modifikuju, s tim što su ovde navedeni najčešće korišćene opcije.

Kupus se krupnije nasecka, šargarepe - na krupnije kockice ili četvrtinice, krompir - takođe na krupne kockice, a mladi luk sitno, s tim što se deo zelenih pera odvaja.

Povrće može prvo da se dinsta, ili direktno da se kuva.

Varijanta 1: Šargarepa, mladi luk i krompir se kratko proprže. U njih se dodaje kupus. Kada počne lagano da mekša, dodaje se kockica bujona i crni biber po ukusu. Sipa se voda i ostavlja se da uzavri.

Varijanta 2: Voda se stavlja na ringlu. Dodaje se kupus, krompir, mladi luk, malo masnoće (ulje ili maslinovo ulje) i bujon.

Kada voda uzavri, dodajte se izvor proteina ili miks nekoliko:

- tofu naseckan na kockice;

- pileće grudi;

- sojini zalogaji.

Ostavlja se na tihoj vatri dok se svi sastojci ne skuvaju.

Ako se koristi pileće meso, kada je skuvano vadi se da se ohladi i iskuda se, nakon čega se vraća nazad u šerpu.

Dodaju se kukuruz, soja sos i susamovo ulje.

U posudici se razmuti brašno sa nekoliko kutlača čorbe. Ova kašica se sipa u tankom mlazu u supu sa tofu sirom uz neprestano mešanje.

Nakon toga se mute jaja i na isti način se dodaju u supu.

Na kraju se dodaje so po ukusu.

Kineska supa sa jajetom se ostavlja na još nekoliko minuta, može i na već isključenoj ringli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: