Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa sa Makaronama»Supa od povrća sa testeninom

Supa od povrća sa testeninom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Supa od povrća sa testeninom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
23/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Jednostavna, ali veoma lagana i aromatična supica za brz ručak. Supu od povrća poslužite sa testeninom i sveže ceđenim limunovim sokom"

Potrebni sastojci

  • luk - 1/2 glavice, srednja
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 1 komad (otprilike 120 - 150 g)
  • krompir - 1 komad (100 - 120 g)
  • crvene paprike - 1 slatka paprika (70 g, bez semenki)
  • zelena paprika - 1 komad (80 g bez semenki)
  • celer - 1/2 struka
  • pasta - 100 g (kratka, makarone)
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • maslac - veličine oraha
  • sušeno povrće - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • limun - za posluživanje
  • crni biber - za posluživanje
  • peršun - ili strukiće sveže mirođije, za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sve povrće osim krompira se veoma sitno nasecka i dinsta na maslinovom ulju i maslacu dok ne omekša (otprilike 5-6 minuta). Šargarepa i crvena paprika će pustiti svoju rpedivnu boju, što će supici od makarona dati lep izgled.

Dodaje se so, sipa se 1.3 l vode, stavlja se sušeni miks povrća i ostavlja se da uzavri.

Tada se dodaje i krompir naseckan na male kockice. Sitno se secka da bi se gotovo raspao prilikom kuvanja. I tako se zgušnjava supa od povrća, s obzirom na to da nema zaprške. Skrob od paste takođe će još malo zgustiti bujon.

Posoli se još malo i ostavlja se da vri 25 minuta. Testenina se stavlja i kuva se još 10 minuta poklopljena.

Jednostavna, ali veoma lagana i aromatična supica za brz ručak. Poslužite je sa sveže ceđenim limunovim sokom, sveže mlevenim crnim biberom i strukićima svežeg peršuna ili mirođije.

*Dobro bi bilo da se supa od povrća sa testeninom servira odmah, s obzirom na to da makarone čim odstoje duže vreme vreme u vrućem bujonu postaju mnogo mekane.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: