Način pripreme
Da biste napravili ove mini tartalete, prvo napravite osnovu za njih.
Za taj cilju u blenderu sameljite keks i u njega dodajte istopljeni maslac.
Dobro izmešajte i smesu rasporedite u 6 kalupa za mafine u koje ste prethodno stavili po jednu papirnu korpicu.
Zatim obrnutom stranom kašike pritisnite da biste oblikovali gnezda koja ćete kasnije napuniti krem karamelom.
Kalupe stavite u frižider na 20-30 minuta da se stegnu, a za to vreme napravite sos.
U kaseroli pomešajte obe vrste šećera, vodu i glukozu i stavite na ringlu.
Mešajte dok se ne dobije svetao krem. Zatim dodajte maslac.
Čim se maslac istopi i apsorbuje, dodajte tečnu pavlaku pažljivo u tankom mlazu i mešajte dok se dobro ne pomešaju. Najbolje bi bilo da je pavlaka bila na sobnoj temperaturi, zato je izvadite iz frižidera još na početku.
Na kraju dodajte 2 bogata prstohvata fine morske soli, izmešajte i sklonite posudu sa ringle. Ostavite krem da se ohladi na nekoliko minuta.
Izvadite već stvrdnute osnove za tartalete iz frižidera i napinite ih krem karamelom i ponovo vratite u frižider na još 30 minuta.
Na kraju napravite glazuru tako što pomešate jednake količine izmrvljene crne čokolade i tečne pavlake.
Stavite ih u posudu na vodenu paru i mešajte dok se čokolada ne istopi i ne dobije gladak ganaš.
Tartalete zalijte ovom glazurom i ukoliko želite, možete ih posuti sa nekoliko sitnih čokoladnih perlica, nakon čega ih vratite u frižider na sat vremena.
Na kraju Oreo tartalete da neodoljivim karamel kremom pospite sa malo fino mlevene morske soli i možete uživati u ovom ukusnom čokoladnom karamel iskušenju, odgvarajućem za svaku prazničnu trpezu.
Neka vam je slatko!
Oreo keks daje fantastičan ukus desertima kojima se dodaje, zbog toga preporučujemo da sledeći put napravite Oreo čizkejk ili Oreo tortu.